INSPIRACJE / Przepisy / 15 kwietnia 2019

Ciasto orzechowo-bananowe

Składniki:

  • 3 banany
  • 4 jaja
  • 800 g ugotowanej czerwonej fasoli
  • 6-8 sztuk suszonych fig
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2-3 łyżki dobrej jakości masła orzechowego
    (bez cukru, soli i oleju palmowego)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki należy wymieszać w misce i zmiksować ręcznym blenderem lub w mikserze kielichowym.

2. Rozgrzać piekarnik.

3. Masę wlać do standardowej podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w ok. 180 C przez ok. 40-50 minut (najlepiej najpierw w termoobiegu ok. 20-30 minut, następnie góra-dół).

4. Przygotuj polewę: na patelni podgrzej 2 łyżki kakao naturalnego, 2 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki stewii w proszku.

5. Na wystudzone ciasto rozlej polewę i udekoruj orzechami włoskimi i nasionami goji.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: