INSPIRACJE / Przepisy / 12 kwietnia 2019

Ciastka owsiane bez pieczenia

Składniki na 13 sztuk:

  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki masła
  • 3/4 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao
  • 1/4 szklanki masła orzechowego
  • 1 i 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych

 

Sposób przygotowania:

1.Do rondelka wlać mleko, dodać masło, ksylitol oraz kakao.

2.Mieszając podgrzewać aż ksylitol się rozpuści.

3.Zagotować.

4.Zmniejszyć ogień i gotować przez minutę.

5.Odstawić z ognia, dodać płatki owsiane i masło orzechowe, wymieszać.

6.Nakładać po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczyć i uformować kształtne okręgi.

7.Odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny do zastygnięcia (w temp. pokojowej też zastygną).

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: