INSPIRACJE / Przepisy / 7 kwietnia 2018

Carpaccio z buraków

Przepyszne wegetariańskie carpaccio bogate w żelazo, wapń i magnez.

Składniki:

  • 2 małe buraki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 mały ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • 2 spore garście liści rukoli (100 g lub więcej)
  • 1 łyżka uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich

Przygotowanie:

Buraki umyj, obierz i pokrój na cieniutkie plasterki. W szerokiej misce rozetrzyj czosnek w oliwie, dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj, dołóż buraki, posyp solą, przykryj ściereczką i zostaw na noc do marynowania. Plasterki buraków połóż na talerzu, posyp rukolą i grubo posiekanymi orzechami. 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: