INSPIRACJE / Przepisy / 18 października 2019

Brokułowe pulpeciki

Składniki:

  • 1 średniej wielkości brokuł
  • 1 opakowanie boczniaków
  • 250g mielonego mięsa z indyka
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • koperek

Przygotowanie:

Brokuł al dente oraz ugotowane boczniaki (ok. 15min) kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy z mielonym mięsem z indyka, jajkami oraz podsmażoną na złoty kolor cebulką. Formujemy kotlety w małe kuleczki. Pieczemy w piekarniku w temp 180°C lub na parze.

 

kcal Białko Węglowodany Tłuszcze
Całość porcji 655 76 g 15 g 32 g
100 g 66 8 g 1,5 g 3 g

 

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Żeligowskiego 46/15
Łódź

666 816 007 | kontakt@poradniaprzystanekzdrowie.pl


Ebook „Lato na talerzu”

WYPRÓBUJ SMAKI LATA

  • Dania na grilla i z rożna, bo w końcu w tym sezonie zjeść ich trochę można…
  • Lody, które nie tylko smakują przepysznie, ale wyglądają dobrze kalorycznie…
  • Na deser owocowa tarta, oczywiście grzechu warta! A takiej tarty nie odmawia nawet uparty…

Wpisz swój mail, aby otrzymać ebook: